21 Ekim 2012 Pazar

Hayvore! Beyoğlu'nda Bir Karadenizli

Annemin genlerinden olsa gerek "Laz" yemeklerine düşkünlüğüm! Çeşitliliğiyle, doğallığıyla, farklılığıyla belki de herkesin damak tadına uygun bir lezzet mutlaka vardır...

Hayvore'yle tanışmamız Istanbul-eats kitabı sayesinde oldu ve bu kadar yakınımızda olup da bu kadar geç keşfedebilmek büyük bir ironi olsa da iyi ki keşfetmişiz diyorum çünkü bu lezzetleri her yerde bulmak mümkün değil. (Yüzlerce çeşit kebap yapan yer var fakat hamsili pilav yapan doğru düzgün hiçbir yer yok!)

Karadeniz yemeklerinin yanında esnaf lokantasında bulunabilecek, günlük değişken yemekler de var. Biz ilk gidişimizde köfte ve hamsili pilav yedik. Daha sonrasında arkadaşlarımızla birlikte kuymak(mıhlama), kara lahana çorbası(yemeği) ve pideyi denedik. Fasulye turşu kavurması, kara lahana/pazı sarması, hamsi tava, çayeli fasulyesi gibi mısır ekmeğiyle eşlik edilen Karadeniz yemeklerinden birçoğunu bulmak mümkün.

Çok önce gittiğimiz için görsel maalesef yok! Fakat aşağıdaki linklerde Hayvore ve Karadeniz yemekleriyle ilgili bilgileri sizinle paylaşıyorum. 

PS: Notlamayı ve fotoğrafları bir dahaki sefere inşallah fakat genel olarak; hamsili pilav çok kuruydu, kara lahana çorbası, mısır ekmeği, neli olduğunu unuttuğum pidesi, kuymağı güzeldi...

Bu arada Hayvore= Buradayım (I'm here) demekmiş...

Sevgiler...
YK

Adres: Turnacıbaşı Sk. 4, Beyoğlu




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder