3 Ekim 2012 Çarşamba

Beşaltı Kirvem Tantuni

Tantuni denemeyen var mıdır hayatında? Ekşi, baharatlı tadı, hafif oluşu ve güzel kokusuyla kendini buyur ettirir midelerimize...

Karaköy tramvay durağından Tophane'ye doğru giderken sahil yolunun bir üst sokağına yani  Kemankeş caddesinden Mumhane caddesine çıkıp ilerliyorsunuz..Mimarlar odasını geçin, yeni yapılmakta olan birkaç (otel!) şantiyesinden hemen sonra solda birkaç masası olan küçük bir dükkan...

Belki anavatanı Mersin'de tatmak lazım tantuniyi anlamak için fakat İstanbul'da yediklerimiz arasında iyilerinden biriydi diyebilirim Beşaltı Kirvem..(ama çok çok iyiydi diyemeyeceğim ne yazık ki) Birçok yerde baharatlı yemiştim ve bol baharatla yapıldığını zannediyordum oysa ki ustadan ustaya değişen bir üslupmuş baharat işi (bakınız:http://tr.wikipedia.org/wiki/Tantuni) Doyurmasa da lavaş arasında, bol limonlu ve açık ayran eşliğinde tercih edilmeli  fakat ekmek arası, soğanlı/soğansız, bol baharatlı, limonlu/limonsuz, ayran/şalgam suyu vs. alternatifleri de çoğaltılabilir...

Biz yk ve  afb olarak 7 ve 6.5 puanlarını verdik...Haydi sıra siz de! ... 


YK
29.09.2012


* Adresi: Mumhane cd. No:35/B Karaköy – İstanbul
* Tel: 0212 2440347
* Google Haritalar: https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&t=h&hl=tr&msa=0&msid=205881509191499306014.00049e0fa00c6f408bc48&ll=41.024925,28.980571&spn=0.001963,0.005262&z=18
* İlgili linklerhttp://istanbuleats.com/2010/09/besalti-kirvem-tantuni-turkish-for-%E2%80%9Ctaqueria%E2%80%9D/
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1062944&CategoryID=139






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder